03jan

Vi har mistet vores avlshoppe SRDH Litha Stensvang

Vi mistede desværre vores avlshoppe ESRDH Litha Stensvang natten mellem den 28. og 29 december. Hun var efter Cape Town S. og årets hoppe fra 1991, EGRDH Lykke af Stensvang (Diamond/ Hajduk). Hun blev 14 år gammel.

Litha havde virket sløj et par dage, og vi besluttede os for at for at køre hende på Højgaard onsdag aften. Om natten fik hun det så dårligt, at de blev nødt til at aflive hende. Hendes føl i maven havde højst sandsynligt fået en hov igennem fosterhinden.

Det er meget sørgerligt, da vi købte Litha som føl, for at det første føl vi avlede, SRDH Aagaardens Elina, kunne få en legekammerat.

Litha nåede at få ni føl, hvoraf mange har opnået rigtig flotte resultater. Vi har heldigvis stadig to hoppeafkom efter hende, SRDH Aagaardens Lianne e. Krack C. fra 2010 og Aagaardens Zackia e. Blue Hors Zack fra 2016, som kan føre hoppestammen videre. Derudover har vi også et barnebarn Aagaardens Linang (Jazz/ Krack C.), som vi regner med at ifole i år.

Du kan læse mere om SRDH Litha Stensvang her:

Litha stort

06nov

Aagaardens Jazzal opnår 820 point til Egnethedstest

Aagaardens Jazzal, som er en vallak e. Jazz og ESRDH Litha Stensvang (Cape Town S./ Diamond) gik i dag Egnethedstest i Hjallerup med berider Kenneth Damgaard i sadlen.
Han viste sig rigtig fint og opnåede samlet 820 point. Han kigger stadig noget, hvilket gjorde han spændte i skridten og måtte nøjes med et 7-tal. Han fik 8,5 i trav, 9 i galop, 8 i ridelighed og 8,5 i kapacitet.

Du kan læse mere om Jazzal og se video af hens ridt til Egnethedstesten her

01okt

Lajgårdens Chicota udnævnt til Elitehoppe

Lajgårdens Chicota (Chico´s Boy - Alcatraz), der i 2010 var årets springbetonede hoppe i Dansk Varmblod, er nu også blevet Elitehoppe.

Udnævnelsen skyldes hendes egne og hendes tre første afkoms resultater:

Chicota har blandt bl.a. andet gået Egnethedstest med et resultat på 887,5 point

Hendes første afkom, hoppen Aagaardens Lafayetta e. Favorit Ask, bestod i 2015 egnethedstesten med 850 point.

Hendes andet afkom, Aagaardens Chico Ask e. Favorit Ask, har gået materialeprøve med 820 point og blev i 2016 færdigkåret og tildelt en opdrættermedalje i Sølv.

Aagaardens Chica e. Indoctro blev i år kåret i RDH.

Chicota har yderligere tre afkom, som vi glæder os meget til at følge fremover. Det drejer sig om:

Aagaardens Chiquitta, som er en 2-års hoppe efter Indoctro.

Aagaardens Balluchi, 1-års hingst efter Balou

Aagaardens Chiraque, føl efter Favorit Ask.

Chicota venter næste år føl efter Zirocco Blue.

 

Du kan læse mere om Lajgårdens Chicota og hendes afkom her:

 

Chicota forside ny1

29sep

Aagaardens Darbie Zalene tildelt guldmedalje

Aagaardens Darbie Zalene (Blue Hors Zack/ Blue Hors Don Romantic) blev ved Eliteskuet tildelt en opdrættermedalje i guld. Hun blev af dommerne beskrevet som "en herlig komplet hest med en feminin udstråling, og med en taktfast, smidig og rummelig bevægelse med en dejlig op-ad-bakke tendens."

Der skal lyde en stor tak til Ida Hofman-bang for den flotte klargøring og fremvisning. Vi ønsker også Zalenes avler, Brian Grønkjær Bak, et stort tillykke med den flotte avler præstation. Han kunne ovenikøbet tage en sølvmedalje med hjem, som gik til, Zalenes fireårige helsøster, Gravgaard's Darbie.

Du kan læse mere om Aagaardens Darbie Zalene samt se billeder og video her

 

Zalene Guldmedalje Elitskuet

27jun

Aagaardens Darbie Zalene vinder Blue Hors dressurchampionat for 3-års

Aagaardens Darbie Zalene (Blue Hors Zack/ Blue Hors Don Romantic) vandt lørdag 25. juni, med Ida Hofman-Bang i sadlen, Blue Hors Dressurchampionat for 3-års. Hun fik et 9-tal for type, ridelighed og sin galop og opnåede i alt 8,58 point. Stort tak til Ida for den flotte klargøring og fremvisning. Du kan læse mere om Zalene og se ridtet her:

27jun

Aagaardens Chico tildelt opdrættemedalje i sølv

Aagaardens Chico Ask blev den 20. marts færdigkåret ved hingstekåringen i Herning. Han blev endvidere tildelt en opdrættermedalje i sølv, fordi han blev færdigkåret med et 9-tal i helhed, hvilket vi er meget stolte over. Aagaardens Chico Ask er efter Favorit Ask og Lajgårdens Chicota, der var årets hoppe i 2010. Vi glæder os meget til at følge ham fremover. Der skal også lyde et stort tillykke til Chico's ejer, Jan List Christensen.

Du kan læse mere om Chico her