Litha Stensvang ESRDH

DV - 14/06/2002 - Brun - 169.


Aflivet 28. december 2016

Morlinie:

Litha Stensvang er efter guldmedaljehoppen Lykke Stensvang. Lykke var årets hoppe i 1991, og blev tildet et 10-tal for både type og helhed. Hun blev bla.beskrevet som en passende stor hoppe af særdeles god type. udtryksfuldt hoved. Velansat hals. Særdelses god skulder og manke. God overlinie. Velformet kryds. Lemmerne passene føre og tørre, men lidt indfodet for. Bevægelsen særdeles god.

Tre ud af fem hopper efter Lykke, der er blevet stillet til kåring, har modtaget medalje, heraf to sølv og en bronze. Det skal også nævnes at hun er mormor til årest hoppe fra 1999, Lara Stensvang, som igen er mor til Dexter Stensvang, som var præmiehingst ved hingstekåringen i 2010.

Lykkes far er DV elitehingsten Diamond. Diamond er efter Guldmedaljehoppen Diana og Allegro. Diamond er kendetegnet ved et udpræget dobbelttallent, og han er far til fire kårede hingste og flere A-heste i både springning og dressur.

Farlinie:

Lithas far, Cape Town S. er Grand Prix uddannet i dressur under Rudolf Zeilinger. Avlsmæssigt er han kendtegnet ved, at han videregiver sit meget korrekte eksteriør og sin fremragende gelopbevægelse. Han er ud af en af Danmarks bedste hoppestammer. For eksempel er hans helsøster mor til guldmedaljehingsten Louvre S.
Cape Town S. har aflagt glimrende materialprøver i både springning og dressur. Ud over Litha, som er sølvmedaljehoppe, kan det nævnes, at han er far til guldmedaljehoppen Skovbakkegaard´s Cisi.

Kåringsresultater:

Litha blev i 2005 kåret i RDH med sølvmedalje. Litha blev af dommerne beskrevet som en højtstillet, ædel, fiminin dressurbetonet hoppe hoppe med stor udstråling. Særdeles god bevægelse og særdeles god springning.
Litha bestod sadelkåringen med hele 857,6 point.

Litha opnåede i 2013 nok point til at blive udnævnt til Elitehoppe.

Afkom:

Litha Stensvang har vist sig som en fremragende avlshoppe. Hendes første føl, Aagaardens Future Queen efter Blue Hors Future Cup, blev i 2009 kåret i RDH og bestod sin rideprøve med hele 796 point. Hun kvalifirede sig i 2011 til mellemrunden i DRF's ridehestechampionat for 4-års dressurheste.
Lithas andet afkom Aagaardens Limone efter Blue Hors Armano blev i 2010 kåret i RDS og opnåede 721 point i sin rideprøve. Limone var stadig noget ufærdig, da hun blev kåret. Lithas tredje føl, Aagaardens Latricia efter Krack C, er kåret i RDH og tildelt opdrættermedalje i sølv. Hun blev især rost for sin fremragende type, ridelighed og Galop. Lithas fjerde Føl, Aagaardens Lianne også efter Krack C., var i 2010 i blandt de tre bedste dressurbetonede hoppeføl ved eliteskuet på Vilhelmsborg og var i 2012 blandt 9 dressurhopper udtaget til finalen ved eliteskuet. Lithas femte og sjette føl begge efter Jazz er begge af fremragende type med super bevægelser.

 

Afkomsoversigt:


Litha Stensvang SRDH, Eliteskuet 2005

 

Stamtræ Litha Stensvang

CAPE TOWN S CALETTO I COR DE LA BRYÈRE RANTZAU XX
QUENOTTE
DEKA RANTZAU XX
QUENOTTE
LADY MADONNA LAGANO LEANDER
LAS VEGAS
VERONICA KOMPASS
GENETTE
LYKKE AF STENSVANG EGRDH
DIAMOND
Allegro
ABSATZ
OTTMANE
DIANA DONAUWIND
QUENOTTE
LINGE STENSVANG
HAJDUK COLOMBO
AMADEA
TARA FILAU IV
BETSY