MB Aagaardens Heartland DVH

DV - 01/05/2006 - Brun - Stangmål 166 cm.


Morlinie:

MB Aagaardens Heartland er efter vores elitehoppe Zarina RDH, som er optaget i springhesteprogarammet og ud af en gennemavlet hollandsk springstamme. Zarina er efter DV elitehingsten A'khan Z, som er en af de mest succesfullde springhesteproducenter i DV's historie med adskillige afkom, der er S heste og flere kårede sønner. A'khan Z havde igen i 2009 det højeste konkurrence-sprinindeks i DV på hele 151.

Zarina ERDH blev ved sin kåring beskrevet som en harmonisk og storrammet hoppe med god bevægelse og god springning. Zarina er blandt andet også mor til Aagaardens Elina SRDH, som har flere placeringer i S-springning og som vandt DRF´s championat for 7-års heste i 2009, og Aagaardens Kazar, der i 2007 blev avlsgodkendt ved DVs hingstekåring i Herning.

Derudover er hun mor til Aagaardens Zamina e. Carmargue, der blev tildelt bronzemedalje ved eliteskuet i 2011, og Aagaardens El Capitan e. Indoctro, der er udtaget til hinstekåringen i Herning i 2013.

Heartbeat:

Heartland er efter hingsten DVH Heartbeat. Heartbeat har blandt andet imponeret ved at vinde materialeprøven i springning i 2005 med hele 910 point. Han blev kåret som fløjhingst i det springbetonede hold med hele tre 10-taller i 2006. Han har desuden vundet unghestechampionatet med hele otte 10-taller. Derudover kan det siges, at han har vundet DSA championatet som både fire og seksårs. Han er desuden allerede placeret på S-niveau. På den avlsmæssige front var Heatbeat i 2007 var far til Årets springhingsteføl, Og er ud over Aagaardens Heartland far til tre godkendte hingste.

Kåringsresultater:

Aagaardens Heatland blev ved hingstekåringengen 2009 godkendt til afprøvning.

Han fik følgende beskrivelsen: Springbetonet, knap højtstillet hingst af god type med middel rammer. Kønt hoved. Middellang, lidt kraftig, velformet og velansat hals. Middellang, skrå skulder. Middellang, velmarkeret manke. God albuefrihed. Smidig overlinie. Velformet, middellangt kryds. Forlemmerne passende føre og tørre, snæver for. Baglemmerne passende føre og tørre. Bevægelsen god i galop. Springer med særdeles god teknik og stor kapacitet.

Krop: 8-8-8-9
Lemmer: 7-7
Bevægelse: 7
Helhed: 8
Springteknik løsspringning: 9
Kapacitet løsspringning: 9

Heartland bestod efterfølgende 10-dagestesten hvor han fik følgende beskrivelse:

Opførsel i stald: God
Opførsel under rytter/gålyst: God ridelighed
Galop: God bagbensaktion, men lidt bundne albuer

Heartland blev efter hingstekåringen Solgt til Morten og Vagn Bennetsen i Greenå på auktionen, hvor han med en pris på 175.000 kr. var dyreste springhest.

Konkurrencesresultater:

Heartland har allerede haft stor succes under Morten Bennetsen. Han har været kvalificeret til finalen i DRF's springheste for både 4-års, 5-års og 6-års heste. Derudover var han i 2012 placeret som nummer fire i DM-finalen for children-ryttere. Aagaardens Heartland blev i august, som kun 7-års, A-hest med Mikkel Aagaard Rasmussen i sadlen.


Videoer af MB Aagaardens Heartland:

(Klik på ikonet for at afspille en video)

MB Aagaardens Heartlands debut i MA, januar 2013

Aagaardens Heartland to år

Billeder af Aagaardens Heartland:

(Klik på billedet for at se det i fuld størrelse)

Heartland løsspringning hingstekåring 2009

Aagaardens Heartland hingstekåring 2009

Heartland to årHeartland forbesigtigelseHeartland forbesigtigelse

 

Stamtræ Aagaardens Heartland

HEARTBEAT
HEARTBREAKER
NIMMEDOR
FARN
RAMONAA
BARCAROLE SILVANO
ORCHIDEE
ELLY
RAMIRO Z RAIMOND
VALINE Z
OLFRIEDA PERICLES XX
WELFRIEDA
ZARINA ERDH
A'KHAN Z
ALEXIS Z
ALME Z
WONNE
PAULINE PILOT
WAIKIKI
LEVINA ERDH
HAARLEM VOLTAIRE
BERDIETA
ZARINA STB
JOOST
NARINA STER