Aagaardens Zafina RDH    

DV, optaget i Dank Varmblods springhesteprogram - 14/05/2005 - Brun - 167.


Solgt til Gustav Vindeløv

Morlinie:

Zafina er efter vores elitehoppe Zarina RDH, som er optaget i springhesteprogrammet og ud af en gennemavlet hollandsk springstamme. Zarina er efter DV elitehingsten A'khan Z, som er en af mest succesfullde DV hingste med adskillige afkom, der er S heste og flere kårede sønner. A'khan Z havde i 2009 det højeste konkurrence sprinindeks i DV med 151.

Zarina ERDH blev ved sin kåring beskrevet som en harmonisk og storrammet hoppe med god bevægelse og god springning. Zarina er også mor til Aagaardens Elina SRDH, som har flere placeringer i S-springning og som vandt DRF´s championat for 7-års heste i 2009. 
Zarina er også mor til Aagaardens Kazar, der i 2007 blev avlsgodkendt ved DVs hingstekåring i Herning, og Aagaardens Heartland, der blev godkendt til afprøvning ved hingstekåringen 2009 og bl.a. fik 9-taller for springteknik og springkapacitet.

Cajus:

Zafina er efter DV hingsten Cajus efter Coronado. Cajus blev 1997 kåret som præmiehingst i Herning med springkarakteren 10. Cajus har sidenhen opnået en sejr samt adskillige placeringer på S-niveau. Det skal endvidere nævnes, at Cajus opnåede en flot tredjeplads ved VM for ungheste i Zangersheide i seksårsklassen.

Også i avlen har Cajus gjort sig gældene. I 2003 var han fader til vinderen af materialeprøven i springning, Cawi f. Damgaard. I 2007 var han far til årets hoppe i DV, Chealsea Sem. Endvidere er Cajus fader til en lang række heste der er godt på vej i sporten. I denne forbindelse kan især hoppen Chiquitta fremhæves. Hun vandt i både 2005 og 2006 DSA-championatet, i henholdsvis seks og syvårsklassen.

Kåringsresultater:

Aagaardens Zafina er en billedskøn springhoppe. Hun er utrolig forsigtig og springer med stor kapacitet. Hun blev kåret i RDH ved sadelkåringen på Vilhelmsborg 12-08-08. Hun fik karakterene: Krop: 8-7-7-8 Lemmer: 6-7 Bevægelse: 7-6,5-7 Springning: 7-8 Helhed: 8. Beskrivelsen var følgende: Springbetonet, feminin, knap markeret hoppe med smidig overlinie og god springkapacitet. Brugsdel: Drs.: 652,5 Spr.: 720,0. Generelt var vi godt tilfredse med kåringen, selvom vi har set hende springe bedre. Hun er efterfølgende blevet optaget i springhesteprogrammet.

Zafina har gået som avlehoppe et par år, men er nu tilbage i sporten under Anne Vindeløv.

Afkom:

Zafinas første afkom, Aagaardens Chellina efter Chellys Z, viser fremragende løspringning. Det giver os håb om, at Zafina kan vise sig at være et ligeså stort et aktiv i avlen som hendes mor Zarina.


Billeder af Aagaardens Zafina:

(Klik på billedet for at se det i fuld størrelse)

 

Kåring 2008

Kåring 2008

Løspringning to år

 

Stamtræ Aagaardens Zafina

CAJUS
CORONADO
CORRADO I
COR DE LA BRYERE
SOLEIL
ZAALA REBEL Z
TRANAVAAL
LADY B.
LAGANO LEANDER
LAS VEGAS
SANDA SASKIBARD II
POLLY
ZARINA ERDH
A'KHAN Z
ALEXIS Z
ALME Z
WONNE
PAULINE PILOT
WAIKIKI
LEVINA ERDH
HAARLEM VOLTAIRE
BERDIETA
ZARINA JOOST
NARINA