Aagaardens Chagall

DV - 26/03/2011 - Rød - Foeventet 172.


Morlinie:

Chagall er efter Aagaardens Limone, som er en storrammet hoppe med gode bevægelser og stor ridelighed. Chagalls  mormor, Litha Stensvang, er efter guldmedaljehoppen Lykke Stensvang. Lykke var årets hoppe i 1991, og blev tildet et 10-tal for både type og helhed.

Litha selv blev i 2005 kåret i RDH med sølvmedalje. Litha blev af dommerne beskrevet som en højtstillet, ædel, fiminin dressurbetonet hoppe med stor udstråling. Særdeles god bevægelse og særdeles god springning. Hun bestod sadelkåringen med hele 857,6 point.

Ud over Aagaardens Limone kan det fremhæves at Litha Stensvang er mor til de to sølvmedaljehopper Aagaardens Lathricia og Aagaardens Lianne, begge efter Krack C., og RDH-hoppen Aagaardens Future Queen, e. Future Cup, der i 2011 var kvalifiet til mellemrunden i DRF's championalt for unge heste og efterfølgende blev sogt som konkurrence-hest til Norge.

Blue Hors Don Romantic:

Aagaardens Chagall er er efter Blue Hors Don Romantic, der med rette blev udnævnt til elitehingst i 2009. Hans afkom præger billedet ved kåringer, afprøvninger og championater - ikke kun i Danmark men ud over hele Europa. Så det var jo fantastisk, at Don Romantic ved hingstekåringen i Herning 2010 blev udnævnt til Årets Hingst 2010! Stadig her i 2010 præger Don Romantic billedet både ved skuer og championater. Ved hingstekåringen i Herning blev tre sønner kåret. Ved egnethedstesterne 2010, var der tre vindere som havde Don Romantic som far. I DSA-finalen for 6-års heste blev Karina Lihmskov blev nr. 2. Via Don Schufro, Romancier og Mago xx, er Don Romantic en gennemavlet dressurhingst. Alle hingste har sejre på S-niveau i international dressur. Hoppestammen har også lavet Supermax Ravel. En helsøster til Don Romantic blev ved eliteskuet i 2008 tildelt bronzemedalje.
Don Romantic er far til 14 kårede sønner i ind- og udland.

Kåringsresultater og beskrivelse:

Aagaardens Chagall blev nummer 7 ud af 63 hingsteføl ved Blue Hors følchampionat i 2011. Han blev beskrevet som et udtryksfyldt føl of god type med særdeles gode gangarter, hvor især traven har uendelige udviklingsmuligheder.

Aagaardens Chagall blev den den 4. januar 2014 udtaget til Dansk Varmblods hingstekåring ved forbesigtigelsen på Vilhelsmborg.


Billeder af Aagaardens Highlight:

(Klik på billedet for at se det i fuld størrelse)

Chagall Forbesigtigelse 1

Chagall Forbesigtigelse 2Chagall Forbesigtigelse 3

Chagall Forbesigtigelse 4Chagall forbesigtigelse 5

Følskue Blue Hors 2011Følskue Blue Hors 2011Følskue Blue Hors 2011Følskue Blue Hors 2011

Limones føl en dag

 

Stamtræ Aagaardens Chagall

BLUE HORS DON ROMANTC
BLUE HORS DON SHUFRO
DONNERHALL
DONNERWETTER
NINETTE
FIESTA
PIK BUBE
FABIA
ROSITA
BLUE HORS ROMANCIER
ROSENKAVALIER
FINALE
MENUET
MAGO XX
LIVA
AAGAARDENS LIMONE RDS
BLUE HORS ARMANO
BUDDENBROCK
SIXTUS
BALARINA XXV
ATARA XX
LAGUNAS XX
AFLORA XX
LITHA STENSVANG ESRDH
CAPE TOWN S.
CALETTO I
LADY MADONNA
LYKKE AF STENSVANG EGRDH
DIAMOND
LINGE STENSVANG