Aagaardens Chellina DS

DV - 29/04/2009 - Brun - Forventet 168.


Aflivet januar 2013, P.G.A føllet i maven på hende døde, fordi det fik snoet navlestrengen rundt om et ben, så den sprang.

Morlinie:

Chellinas er efter Aagaardens Zafina RDH, der er ud af en gennemavlet springstamme, og optaget i springhesteprogrammet. Zafinas mor, vores avlshoppe ERDH-hoppen Zarina, der også er optaget i springhesteprogrammet, har gjort en kometagtig karriere i avlen. Hendes første føl, Aagaardens Elina vandt i 2009 DRF´s championat for syvårs og blev udtaget til VM i Zangersheide, og er allerede placeret i flere S-klasser.
Zarinas to første hingsteføl, Aagaardens Kazar og Aagaardens Heartland, er begge blevet godkendt til afprøvning ved hingstekåringen i Herning.

Aagaardens Zafina er efter DVH hingsten Cajus efter Coronado. Cajus blev 1997 kåret som præmiehingst i Herning med springkarakteren 10. Cajus har sidenhen opnået en sejr samt adskillige placeringer på S-niveau. Det skal endvidere nævnes, at Cajus opnåede en flot tredjeplads ved VM for ungheste i Zangersheide i seksårsklassen.
Cajus har de seneste år gjort sig positivt bemærket i avlen, især med en række imponerende sportsheste.

Aagaardens Zafina er en billedskøn springhoppe. Hun er utrolig forsigtig og springer med stor kapacitet. Hun blev kåret i RDH ved sadelkåringen på Vilhelmsborg 12-08-08.

Chellys Z:

Chellina er efter Chellys Z, som er avlet hos Paul Schockemöhle i Tyskland. Han blev i 2007 kåret i Zangersheide og i 2008 kåret i Oldenburg og Dansk Varmblod.

Faderen Chellano Z efter navnkundige Contender og gik selv Grand Prix springning. Hans mor Fayence er helsøster til hingstene Corrado I og II. Morfar Aiglon Rouge er halvbror til Quidam de Revel igennem moderen Dirka.
Chellys Z er ud af den meget berømte franske hoppestamme, der også ligger bag verdenshingsten Papillon Rouge, hvis helsøster Ramona La Rouge er oldemor til Chellys Z.

Chellys Z er kåret i Dansk Varmblod med karaktererne 9,5 for springkapacitet, 9 for springteknik og 9 for overlinje.
Chellys Z blev bedste 4-årige springhingst ved 35-dages test 2008 med 860,5 point med bl.a. 9,0 for løsspringningsteknik og 10,0 i kapacitet i løsspringning.
Ved hingstekåringen i Herning 2009 blev Chellys Z kåret som FLØJHINGST for 5-årige og ældre hingste.

Beskrivelse:

Aagaardens Chellina blev i august 2012 kåret i DS. På grund af at hendes mor havde fosterhindeløsning under graviditeten og Chellina derfor har lette sundhedsproblemer kunne hun desværre ikke gennemføre en rideprøve.

Hun opnåede følgende beskrivelse:

Passende ædel, knap højtstillet hoppe med god springgalop.

Og følgende karakterer:

Krop: 7 7 7 6
Lemmer: 7 8
Bevægelse: 6 6 7
Helhed: 7

 

Da Chellina har vist rigtigt god løsspringning og dyrlægen har forsikret os om, at hendes sundhedsproblemer ikke er arvelige, har vi valgt at ifole hende.

Afkom:

2013: Venter føl efter Ci Ci Senjor AskVideoer af Aagaardens Chellina:

(Klik på ikonet for at afspille en video)

Chellina løsspringning, 2 år, februar 2011

Billeder af Aagaardens Chellina:

(Klik på billedet for at se det i fuld størrelse)

Chellina Løsspringning februar 2011

 

Stamtræ Aagaardens Chelllina

CHELLYS Z
CHELLANO Z
CONTENDER
CALYPSO II
GOFINE
FAYENCE COR DE LA BRYERE
SOLEIL
LYS ROUGE
AIGLON ROUGE NARCOS II
DIRKA
EMRAUDE ROUGE QREDO DE PAULSTRA
RAMONA LA ROUGE
AAGAARDENS ZAFINA RDH
CAJUS
CORONADO
CORRADO I
ZAALA
LADY B. LAGANO
SANDA
ZARINA ERDH
A'KHAN Z ALEXIS Z
PAULINE
LEVINA ERDH HAARLEM
BERDIETA