Zarina ERDH    

DV, optaget i DV's springhesteprogram - 29/05/1998 - sort - 171 cm.


Aflivet november 2014

Morlinie:

Zarinas mor, Levina ERDH, blev ved sin kåring beskrevet som en harmonisk, passende ædel hoppe med god bevægelse.

Levina er efter KWPN-hingsten, Haarlem, som er materialeprøvevinder i Holland og far til flere godkendte hingste. Han er også far til vallaken Tum Tum, som under Patrick Van der Schans er succesfuld i international springning. Haarlem er især kendt for at give meget smukke og korrekte heste. I Danmark er han nok mest kendt som morfar til Tailormade Temptation.

Levina er af gennemavlet og meget interressant springafstamning. Haarlem er efter Voltaire, og netop krydset mellem Voltaire, der giver meget forsigtige heste og Joost, som Levina har i andet led, der giver kraftfulde og modige heste, er et af de allermest succesfulde kryds i hollandsk springhesteavl. I tredje led findes hingsten Ico efter Marco Polo, som igen er en af linjegrundlæggende i hollands springsport. Hoppestammen har produceret adskillige gode konkurrenceheste. Levinas mor, Zarina, fik i 2007 beregnet sit hollandske springindeks til hele 122. Levina har en helsøster som har et holladsk springindeks på hele 135. Dette høje springindeks er især bemærkelsesværdigt, fordi Haarlem "kun" har et springindeks på 107.
Levinas mormor Narina er blevet tildelt udmærkelsen "Ster", som er et udtryk for, at hun har klaret sig bemækelsesværdigt godt til enten kåring eller i sporten.

Levina er mor til flere succesfulde afkom. Blandt andet er helbroren til Zarina, Azur, solgt som konkurrencehest til Venezuela og hingsten Alliance Real e. Allicante, var i 2010 udtaget til hingstekåringen i Herning.

A'Khan Z:

Zarina er efter DV hingsten A'khan Z, der er S-hest i springning, og som i 2009 igen havde det suverent højeste konkurrencespringindeks i Danmark, nemlig hele 151,. A'khan Z blev udnævnt til elitehingst i 2004. Han er far til den kårede hingst Aston, samt adskillige S-heste, hvor især Danmarksmesteren fra 2007, Zamiro, med Tina Lund i sadlen springer i øjnene. I 2011 sprang hele to A'khan Z afkom med på det danske superligahold, nemlig Zamiro og Alcamo Vogt.

Afstamningsmæssigt er A'Khan Z også uhyre interresant. På far siden finder man en af de allerbedste Alme sønner, Alexis Z. Alexis Z sprang selv på aller højeste niveau, og er far til en række succesfulde afkom i international springsport. Alme Z regnes af mange som den mest inflydelsesesrige hingst i moderne springsport.

På morsiden har A'Khan Z hingsten Pilot, som var den første hingst, hvis afkom tjente mere end en million D-Mark. Pilot har stadig en enorm indflydelse på de internationale springbaner.

A'Khan Z er ud af en helt fantastisk hoppestamme. Moderen Pauline er helsøster til de kårede hingste Pierot I og Pierot II. Ud over A'Khan Z er hun mor til Quintero 4 e. Quidam de Revel, der har tilhørt den absolutte verdenselite de seneste år. I 2008 lå han nummer 124 på WBFSH's verdensranliste. Hun er også mor til Grand Geste e. Grannus, der selv har adskillige s-sejre, og som er mor til tre helt fantastiske afkom. Første afkom Quinta e. Quidam de Revel lå i 2006 nummer 818 på WBFSH's rangliste. Andet afkom er Sheila e. Stakkato lå i 2008 lå nummer 1172 på WBFSH's rangliste og er mor til hingsten Class de Luxe e. Contendro, der er kåret i hele seks tyske forbund. Endelig er Gran Geste også mor til Qualitet e. Quidam de Revel, der i 2009 blev godkendt i Hannoveraner forbundet.

Kåringsresultater:

Zarina imponerede allerede tidligt, ved at blive bedømt som årets føl i Nordjylland med to 10- og tre 9-taller.
Zarina ERDH blev ved dansk varmblods hoppekåring i 2001 betegnet som en storrammet hoppe med god bevægelse, og opnåede 789,4 i springning. Efter kåringen overgik Zarina til avlen. Zarina blev i 2007 udnævnt til elitehoppe i den ekstremt lave alder af 9 år på baggrund af hendes to første afkoms bemærkelsværdige præstationer. Dermed er hun en af de yngste elitehopper nogensinde i Dansk Varmblod.

Afkom:

Zarinas afkom har allerede vist sig særdeles lovende. Hun avler enormt veslpringende og forsigtige heste, som typemæssigt er helt i top. Zarinas avlstalent er blevet bekræftet af at hendes første føl, SRDH hoppen Aagaardens Elina, vandt egnethedstesten på Vilhelmsborg i 2006, blev udtaget som reserve til VM for ungheste i Zangersheide 2007, opnåede en syvendeplads i DSA champinatet for femårs ligeledes i 2007. I 2008 blev hun placeret som nummer seks ved DSA-championatet for seksårs. I 2009 blev Elina A-hest i springning, opnåede tre placeringer ved det 3-stjernede CSIO stævne i Bernstorfsparken og vandt DRF´s championat for syvårs heste. I 2010 har Elina opnået en lang række flotte resultater ved internationale stævner og er placeret i flere S-klasser. Elina vandt i både 2012 og 2013 DM for children-ryttere med Anne Vindeløv i sadlen. 
Zarinas andet afkom Aagaardens Kazar imponerede ved at blive avlsgodkendt ved hingstekåringen i Herning 2007 med springkaraktererne 8-9. Zarinas tredje føl Aagaardens Zafina blev i 2008 kåret i RDH hvor hendes store kapacitet blev fremhævet, efterfølgende er hun blevet optaget i springhesteprogrammet og er overgået til avlen. Zarinas fjerde føl Aagaardens Heartland blev i 2009 også godkendt til afprøvning i ved hingstekåringen i Herning bl.a. med 9-taller for springkapacitet og springteknik. Heartland har allerede haft stor succes under Morten Bennetsen. Han har været kvalificeret til finalen i DRF's springheste for både 4-års, 5-års og 6-års heste. Derudover var han i 2012 placeret som nummer fire i DM-finalen for children-ryttere. Heartland blev i august 2013 A-hest i springning i en alder af kun 7 år.  
Zarinas femte afkom Aagaardens Heart Zet havde et fremragende eksteriør og viste et stort talent for løsspringning, men faldt desværre og blev skadet kort før forbesigtigelsen, og blev efterfølgende aflivet.
Zarinas sjette føl Aagaardens Zamina e. Carmargue blev ved eliteskuet i 2011 tildelt bronzemedalje, hvor hun blandt andet fik to gange 8,5 i springning, og blev efterfølgerne solgt til Andreas Schou.
Zarinas syvende afkom Aagaardens El Capitan blev udtaget til hingstekåringen i Herning i 2013, men gik desværre ikke igennem nåleøjet.


Zarina blev i ridehesten Juli 2009 fremhævet som en perle i den danske varmblodsavl.

Det var med stor sorg vi midt i november 2014 måtte lade Zarina ERDH aflive på grund af en skade i det ene forben. Zarina var stutteriets første hoppe og hun har igennem årene bragt os mange glæder. Hun blev som 9-årig en af de yngeste elitehopper nogen sinde i Dansk Varmblod.

Zarina blev 16 år og nåede at få 11 fantastiske afkom, som vi glæder os til at følge fremover. Vi har planer om at flere af hendes døtre skal indgå i avlen.

Afkomsoversigt:


Billeder af Zarina:

(Klik på billedet for at se det i fuld størrelse)

Zarina og afkom

Zarina følskue 2010

Zarina 2009

Zarina 2009

Zarinas helbror Azur

Zarinas helbror Azur

 

Stamtræ for Zarina

A'KHAN Z
ALEXIS Z
ALME Z
IBRAHIM
GIRONDINE
WONNE WEINGAU
DORNLUPE
PAULINE
PILOT PILATUS
GRATIA
WAIKIKI WENDEKREIS
MEERROESCHEN
LEVINA ERDH
HAARLEM
VOLTAIRE
FURIOSO
GOGO MOEVE
BERDIETA IRCO POLO
MEDIETA
ZARINA stb.
JOOST CONSUL
ULANA
NARINA ster. ICO
CARINA